Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ε.Ε.: Κανένα κενό χρηματοδότησης για την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Η Ελλάδα θα λάβει, όπως είναι προγραμματισμένο, την επόμενη δόση του πακέτου στήριξης τον Σεπτέμβριο ακόμα και στην περίπτωση που τα εθνικά κοινοβούλια καθυστερήσουν την έγκριση ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της Κομισιόν στα Νέα.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σε αυτή την περίπτωση η Επιτροπή έχει καταρτίσει εφεδρικό σχέδιο, που προβλέπει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας τον Σεπτέμβριο μέσω του αρχικού μηχανισμού στήριξης των 110 δισ. ευρώ.

«Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υπάρξει κενό χρηματοδότησης. Η Ελλάδα θα στηριχτεί από τον υφιστάμενο μηχανισμό», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Olli Rehn.

Σημειώνεται ότι η Σύνοδος Κορυφής ενέκρινε στα τέλη Ιουλίου νέο δάνειο ύψους 109 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Οι αποφάσεις της Συνόδου, ωστόσο, απαιτούν την επικύρωση των εθνικών κοινοβουλίων, τα οποία δεν αναμένεται να είναι σε θέση να νομοθετήσουν πριν από τον Σεπτέμβριο, αφού δηλαδή επιστρέψουν οι βουλευτές από τις θερινές διακοπές.


Διαβάστε περισσότερα στο: xe-blogare.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.