Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΔΝΤ: Η πρώτη δόση...τον Σεπτέμβρη

Μετά από μια θυελλώδη 3ωρη συνεδρίαση οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ συμφώνησαν στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας με το ποσό των 5 δισ. ευρώ. Τώρα, αναμένεται το νέο αίτημα βοήθειας της ελληνικής κυβέρνησης πρός το ΔΝΤ και εκτιμάται πως η πρώτη δόση θα δοθεί γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα, κατά τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση, τα μέλη του ΔΣ , εξαιρουμένων της Ρωσίας, Ινδίας και Βραζιλίας, θέλησαν να ενισχύσουν την χώρα μας.

Η πρόεδρος του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ, μίλησε μάλιστα με αυστηρό τόνο στον εκπρόσωπο της Βραζιλίας κ. Μπατίστα, ο οποίος ήταν ανένδοτος σε κάθε είδους βοήθειας προς την Ελλάδα. Η κ. Λαγκάρντ μάλιστα, του είπε πως δεν τήρησε τους κανόνες και τον κάλεσε να επανέλθει στην τάξη. Επίθεση δέχθηκε κι από τον Ελληνα εκπρόσωπο του ΔΝΤ κ. Ρουμελιώτη αλλά κι από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.

Το ΔΝΤ επανέλαβε πως θα δώσει το 1/3 του νέου πακέτου και εκτιμά πως η αποπληρωμή του θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Η παρουσίαση του σχεδίου διάσωσης, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega κ. Μ. Ιγνατίου ήταν πολύ ενθαρρυντική και είναι πλέον βέβαιο πως τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνδριάσει εκ νέου το ΔΝΤ και η πρώτη δόση θα γίνει πραγματικότητα μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η Ινδία, η Βραζιλία και η Ρωσία θα είναι φυσικά οι μόνοι εκπρόσωποι που απογοητεύτηκαν από τις παρούσες, αλλά αναμενόμενες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.