Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Προφυλακίστηκαν τέσσερις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην ακροδεξιά οργάνωση Combat 18 Hellas

«Όχι φυλακές για τους εθνικιστές», φώναξαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην ακροδεξιά οργάνωση Combat 18 Hellas την ώρα που έπαιρναν το δρόμο για τη φυλακή.

Μετά την απολογία τους στην 1η τακτική ανακρίτρια, οι τέσσερις από τους επτά κατηγορουμένους στην υπόθεση για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Ο φερόμενος ως αρχηγός, ένας 35χρονος, ένας 45χρονος ο οποίος καταγράφεται σε «ύποπτες» συνομιλίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, αλλά και ένας 22χρονος, είναι οι κατηγορούμενοι που με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίστηκαν.

Οι τέσσερις κατηγορουμενοι ομολόγησαν επιμέρους πράξεις, αρνήθηκαν, ωστόσο, ότι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση. Ο 35χρονος, γνωστός με τα ψευδώνυμα «Τσαμπανίκας Αλέξανδρος», «ΤΣΑΜΠ» και «ΑΡΧΗΓΟΣ», που φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο πως «καθόριζε τους στόχους και τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, δίνοντας στα μέλη της σαφείς εντολές» αρνήθηκε πως είχε αρχηγικό ρόλο.

Συγγνώμη, πάντως, ζήτησε μόνο ο δεύτερος 35χρονος, ο οποίος παραδέχθηκε τη συμμετοχή του σε δυο επιθέσεις, αποτέλεσμα και αυτές, όπως ισχυρίστηκε της πίεσης που του ασκούσε ο «Τσαμπανίκας». Υποστήριξε, δε, πως φοβόταν για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του, αν έπαιρνε αποστάσεις από την οργάνωσης.  «Ο «Τσαμπανικας» με πίεσε να πράξω την πρώτη εμπρηστική επίθεση, στην οποία προέβην -κατόπιν αρκετών αναβολών- όχι με αυτόνομη βούληση, αλλά υπό το καθεστώς πίεσης.

Εντούτοις η δεύτερη εμπρηστική επίθεση έλαβε χώρα, υπό συνθήκες απόλυτης πίεσης και ψυχικού εξαναγκασμού από τον «Τσαμπανίκα», και δη υπό το καθεστώς τρόμου, αφού ο τελευταίος, μου είχε δημιουργήσει με απόλυτη σαφήνεια την εντύπωση, πως αν τολμούσα να απαγκιστρωθώ, θα πάθαινα κακό (εγώ ή η οικογένεια μου).

Στην πραγματικότητα, οι δράσεις που μου άρεσαν ήταν τα γκραφιτι και το κάψιμο της τούρκικης σημαίας, τα οποία και θεωρώ ότι ούτε την έννομη τάξη διασάλευσαν, αλλά ούτε και ανήθικα ήταν. Εξάλλου, τέτοια βίντεο με γκράφιτι είδα στο site που τηρούσε ο «Τσαπανίκας» και θέλησα να συμμετάσχω.

Έτσι, περαιτέρω, ως Έλλην πατριώτης που νιώθω, θαυμάζω τον Κολοκοτρώνη, θεωρώ ελληνική την Μακεδονία και προαιώνιο εχθρό τον Τούρκο», είπε.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ανάμεσα τους και ο δικηγόρος του Πειραιά, που αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. «Στις συνομιλίες μου έδινα νομικές συμβουλές στον 35χρονο συγκατηγορούμενο μου που ήταν πελάτης μου», φέρεται να ανέφερε στην απολογία του.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.