Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Ποιος ήταν ο "Καπετάνιος" - Γιώργος Βαρδινογιάννης

Σύγχρονο "Καπετάνιο" χαρακτηρίζουν τον Ιβάν Σαββίδη μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο με όπλο.

Ποιος είναι όμως ο "Καπετάνιος" αυτός με τον οποίο τον παρομοιάζουν;

Ο "Καπετάνιος", λοιπόν, ή αλλιώς "Ρίγκο" είναι ο κατά κόσμο γνωστός  Γιώργος Βαρδινογιάννης. Στις 17 Ιουλίου του 1979 πέρασε ο Παναθηναϊκός και ήταν αρκετά τα περιστατικά που εθεάθη με όπλο. Πιο συγκεκριμένα:

Πρώτη φορά εθεάθη το 1983, όπως περιέγραψε ο Μανώλης Σαριδάκης, όταν το πιστόλι του έπεσε από πάνω του στο έδαφος κάτω από ένα αμάξι.  Ένας δημοσιογράφος έπεσε κατευθείαν το πήρε και του το επέστρεψε λέγοντας "Κύριε Πρόεδρε, ιδού το πιστόλι σας!".

Στις 2 Οκτωβρίου του 1985, ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν την Τορίνο στον επαναληπτικό στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο αγώνας έληξε 1-1 με το Τριφύλλι να έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Οι Ιταλοί μετά το ματς υποστήριξαν πως ο Γιώργος Βαρδινογιάννης μπήκε στη φυσούνα ανενόχλητος, ήθελε να πυροβολήσει τον ρέφερι και συγκρατήθηκε από την προσωπική του ασφάλεια.

Η UEFA ήταν εκείνη που επιλήφθηκε του ζητήματος κατόπιν καταγγελίας του διαιτητή και σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της «Αθλητικής Ηχούς» στις 12 Οκτωβρίου του 1985 τιμώρησε τον Γιώργο Βαρδινογιάννη με αποκλεισμό τεσσάρων χρόνων και πρόστιμο 6.500.000 στον Παναθηναϊκό. Μετά την έφεση η ποινή μειώθηκε, αλλά η ιστορία δεν ξεχάστηκε.

14 Νοεμβρίου του 1992, συνθήματα ακούγονται εναντίον του κατά του Γιώργου Βαρδινογιάννη με τον τελευταίο να τραβάει όπλο και μετά να το βάζει πάλι στην θέση του και να κατευθύνεται προς την θύρα 13.

"Ρίνγκο" τον ονόμασαν επειδή σαν Κρητικός πάντα οπλοφορούσε και σαν νευρικός και οξύθυμος, κάποιες φορές είχε βγάλει πιστόλι.  Έπειτα ο Κώστας Καίσαρης άκουσε καταλάθος σε μια τηλεφωνική συζήτηση να τον αποκαλούν "Καπετάν Γιώργη" και έτσι του έβγαλε αυτό το παρατσούκλι που στην πορεία καθιερώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.