Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Νέα μαμά, μόνη, αλλάζει

Μικρά τρικ για ήρεμα μωρά!

Προτού να γίνετε μητέρα είχατε παρακολουθήσει τις φίλες σας που είχαν μωρά και η αλλαγή της πάνας, όπως και άλλα καθημερινά θέματα φροντίδας των μωρών, σας φάνηκαν Γολγοθάς;

Αναρωτιέστε πως γίνετε να τα κάνετε όλα, με τόσο γρήγορες κινήσεις, χωρίς να κάνετε κάποια απροσεξία; Και τι θα γίνει όταν το μωρό σας αρχίσει να κλαίει, ενώ εσείς δεν έχετε τελειώσει όσα έχετε να κάνετε;

Mην πανικοβάλλεστε όταν το μωρό σας κλαίει ενόσω εσείς το αλλάζετε ή του καθαρίζετε τα αυτάκια του ή το σκουπίζετε μετά το μπανάκι του. Αυτά που έχετε στο μυαλό σας εσείς να κάνετε για το μωρό σας, πρέπει να τα ολοκληρώσετε.

Το μωρό σας μπορεί να διαμαρτύρεται, γιατί βαρέθηκε να το «πειράζετε», ή γιατί αμέσως μετά το μπάνιο του άρχισε να κρυώνει, ή γιατί προτιμάει την αγκαλιά σας από το να το πιλατεύετε για να ολοκληρώσετε την υγιεινή του.

Με τη στάση σας καταστήστε του σαφές ότι το «αφεντικό» στη σχέση σας, είστε εσείς, και ότι δεν πρόκειται τα, χαριτωμένα κατά τα άλλα, ναζάκια του να σας τουμπάρουν!

Για τη δική σας ευκολία φτιάξτε τους χώρους του σπιτιού στους οποίους φροντίζετε το μωρό σας, δηλαδή την αλλαξιέρα του στο παιδικό δωμάτιο και το στρωματάκι του στο μπάνιο, όσο πιο λειτουργικούς μπορείτε, ώστε να μη χρειάζεστε να χάνετε χρόνο με περιττές κινήσεις.

Μαζέψτε όλα τα αντικείμενα που χρειάζεστε για την αλλαγή της πάνας του σε απόσταση… βολής, ώστε όλες οι κινήσεις σας να είναι οι λιγότερες δυνατές.

Αν αρχίσει να κλαίει, κατά τη διάρκεια που εσείς προσπαθείτε να το ντύσετε ή να το αλλάξετε, προνοήστε να έχετε κοντά του κάποια παιχνιδάκια που μπορούν να τραβήξουν την προσοχή του και αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, προσπαθήστε να του τραγουδήσετε! Δεν έχει σημασία τι! Αρκεί να ακούει τη φωνή σας. Επίσης, δοκιμάστε να του σφυρίξετε έναν εύθυμο ρυθμό. Τα μωρά τρελαίνονται για το σφύριγμα! Ακόμα και τα νεογέννητα δείχνουν να ηρεμούν και να ψάχνουν από πού προέρχεται ο ήχος.

Θυμηθείτε ότι απέναντι στο μωρό σας, πρέπει να έχετε μία σταθερή στάση και να μη δείχνετε πανικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.