Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Φέρτε το γυμναστήριο στο σπίτι σας

Αν δεν έχετε χρόνο για να ξοδέψετε στο γυμναστήριο αγοράστε τον παρακάτω εξοπλισμό για να γυμνάσετε ολόκληρο το σώμα σας σπίτι σας.

Βέβαια, δε χρειάζεται να τα αγοράσετε όλα μαζί! Δείτε ποια γυμνάζουν τι και ανάλογα με τις ανάγκες σας επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.


Ελλειπτικό

Πρόκειται για ένα μηχάνημα που συνδυάζει διάδρομο, ποδηλατο και stepper. Πατώντας στα πέδιλα του ελλειπτικού, κάνετε μια μεγάλη ελλειπτική κίνηση χωρίς κραδασμούς.

Τι γυμνάζει: Συγκεντρώνει τα πλεονεκτήματα του διαδρόμου, του ποδηλάτου και του stepper, γυμνάζοντας μηρούς κυρίως καθώς και γλουτούς ενώ δεν έχει καθόλου κραδασμούς που επιβαρύνουν τα γόνατα και τους αστραγάλους.


Ποδήλατο

Δεν έχει καμία ιδιαιτερότητα στη χρήση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους.

Τι γυμνάζει: Κυρίως τα πόδια και βελτιώνει την αεροβική αντοχή, συμβάλλοντας έτσι στην καλή λειτουργία του καρδιοκυκλοφορικού συστήματος. είναι από τα πρώτα όργανα που προτείνονται για προθέρμανση ή και αεροβική άσκηση σε αγύμναστα άτομα. Αν έχετε κάποια συγκεκριμένα προβλήματα στα γόνατα συμβουλευτείτε το γιατρό, το φυσικοθεραπευτή ή τον γυμναστή σας για το τι πρέπει να κάνετε.


Διάδρομος

Εύκολος στη χρήση για όσους δεν έχουν κινητικά προβλήματα ή άλλα προβλήματα συντονισμού των κινήσεων. Καλό είναι να μην είναι πολύ κοντά το πίσω άκρο του σε τοίχο του δωματίου. Προτιμήστε έναν διάδρομο που διαθέτει στο δάπεδό του απορρόφηση κραδασμών για να μη ταλαιπωρήσει τις αρθρώσεις σας και τα γόνατά σας.

Τι γυμνάζει: Τα πόδια και, μέσω της αεροβικής άσκησης, το καρδιοκυκλοφορικό σας σύστημα. Μπορείτε να αποκτήσετε ανάλογη φυσική κατάσταση, κάνοντας τζόγκινγκ ή τρέξιμο λειτουργώντας το σε μεγάλες ταχύτητες.


Fitball

Η μπάλα γυμναστικής βγαίνει σε διάφορα μεγέθη. Αγοράστε μία που να φτάνει σε ύψος στη μέση του μηρού σας. Αν είναι καινούρια φουσκώστε την κατά 75%. Άφησέ τη όλη τη νύχτα ώστε να τεντώσει το πλαστικό και την επόμενη μέρα φουσκώστε τη όσο χρειάζεται. Θα καταλάβετε αν χρειάζεται ξανά φούσκωμα όταν τα δάχτυλά σας χώνονται πάνω από 5 εκ. μέσα στην μπάλα.

Τι γυμνάζει: Όλο τον κορμό δίνοντας έμφαση στους κοιλιακούς.


Μπάλα Bosu

Το Bosu βγαίνει από το «both sides up» (και οι δύο πλευρές προς τα πάνω) και ναι, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και από τις δύο πλευρές. Αν γυρίσετε την κυρτή πλευρά από κάτω, λειτουργεί σαν σανίδα ταλάντωσης, βελτιώνοντας την ισορροπία σας.

Τι γυμνάζει: Όλο το σώμα, βελτιώνει τη στάση του σώματος, την ευλυγισία. Η μπάλα Bosu είναι ευπροσάρμοστη – μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για όρθιες ασκήσεις (όπως τα καθίσματα και η ισορροπία στο ένα πόδι) και ασκήσεις με τα χέρια (όπως οι κάμψεις). Βασικό πλεονέκτημα είναι ότι θα δείτε σύντομα αποτελέσματα, καθώς αποτελεί ισχυρό εργαλείο που αν χρησιμοποιηθεί σωστά θα μεταμορφώσει τους μυς σας.


Λάστιχα

Πιο βολικά είναι αυτά με τις λαβές. Αν είστε αρχάριοι, προτιμήστε τα πιο μαλακά λάστιχα. Όσο δυναμώνετε, μπορείτε να πάρετε πιο σφιχτά. Δεν είναι κακό να έχετε λάστιχα με διαφορετική ελαστικότητα, επειδή μπορείτε να γυμνάσετε τις μικρότερες μυϊκές ομάδες με τα μαλακά και τις μεγαλύτερες με τα πιο σφιχτά.


Τι γυμνάζουν: Όλο το σώμα. Επίσης, προσφέρουν αντίσταση η οποία είναι μεταβλητή, δηλαδή αυξάνεται όσο η κίνηση συνεχίζεται. Με αντίσταση και κινήσεις προς διάφορες κατευθύνσεις, επιτυγχάνεται στοχευμένη ενδυνάμωση ενώ κινητοποιεί περισσότερο τις μυϊκές ίνες ταχείας συστολής, εκείνες δηλαδή που έχουν τη μεγαλύτερη δυνατότητα για ενδυνάμωση και είναι αυτές που τείνουμε να χάσουμε καθώς μεγαλώνουμε.


Το μυστικό

Δώστε σημασία στα σωστά αθλητικά παπούτσια ανάλογα με το πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε. Αν κάνετε ποδήλατο και διάδρομο θα χρειαστείτε παπούτσια με αντιολισθητική σόλα. Για να κάνετε σχοινάκι θα χρειαστείτε αθλητικά με σόλες που προφυλάσσουν το σώμα από τους κραδασμούς και ενισχυμένη φτέρνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.