Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

KYΛΩΜΑΤΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΡΩΜΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ;

Σαν βόμβα έπεσε στη Σπάρτη η είδηση της αυτοκτονίαςγνωστού επιχειρηματία από το Γούναρι, προσθέτοντας έναν ακόμα οικογενειάρχη στη λίστα των θυμάτων της οικονομικής κρίσης.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη 12/7 στις 13.50΄ το μεσημέρι, όταν ο γιός του επιχειρηματία Λ.Κ., μπαίνοντας στο εργοστάσιο που διατηρούσε πλησίον του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, αντίκρισε τον αυτόχειρα πατέρα του, κρεμασμένο με σχοινί από γερανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είχε προβεί στην απονενοημένη πράξη περίπου δύο ώρες νωρίτερα, ενώ βρέθηκε και σημείωμα όπου εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάληξη.

Άνθρωποι που τον γνώριζαν κάνουν λόγο για οικονομικές δυσκολίες, που για μεγάλο διάστημα αντιμετώπιζε ο γνωστός επιχειρηματίας.

πηγή : lakonikos.gr


Πληροφορίες makeleio.gr

Κατά τις πληροφορίες που έχει το makeleio πίσω από την αυτοκτονία του εργοστασιάρχη Λεωνίδα Κοντογεωργάκου, κρύβεται ένα απιστευτο παρασκήνιο το οποίο προσπαθεί απ'οτι καταλάβαμε να "πνίξει" η τοπική αστυνομία και η τοπική δημοσιότητα που φοβάται και κρύβεται πίσω από τις συντηρητικές "φύτρες" που στοιχειώνουν την πόλη. Ο αυτόχειρας έφτασε σε αυτό το σημείο λόγω οικονομικών ανοιγμάτων. Πριν από καιρό άλλος επιχειρηματίας-από όσα κατορθώσαμε να μάθουμε πίσω από κλειστές πόρτες- με τον οποίο ο θανών είχε δοσοληψίες, απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει λόγω ενός μεγάλου δανείου. Δεν γνωρίζουμε εαν ο θανών είχε μπει εγγυητής και εαν λόγω της καλής του καρδιάς, έπεσε θύμα στην όλη υπόθεση. Επίσης, ο αυτόχειρας λόγω των εργολαβιών που έπαιρνε εξαιτίας του καλού επιχειρηματικού του ονόματος, είχε αναλάβει να κατασκευάσει την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λακωνίας. Την ώρα των κατασκευών, η Ένωση έπιασε φωτιά και κάηκε. Μαζί της κάηκαν και πολύτιμα έγγραφα που ακούστηκε ότι πολλούς ωφέλησε η καταστροφή τους. Κάποιοι μίλησαν για δολιοφθορά την ώρα των εργασιών, γεγονός που ο 62χρονος δεν το χώνεψε ποτέ θεωρώντας ότι κάποιος του την έστησε.
Στην αμαρτωλή Ένωση, στο παρελθόν, στέλεχος της ΝΔ που το όνομα του είχε εμπλακεί στο παραδικαστικό του Βατοπεδίου, λέγεται ότι είχε υπεξαιρέσει μεγάλο ποσό χωρίς ποτέ να τιμωρηθεί. Τα ξέρει εκεί η τοπική αστυνομία ή πάει να κλείσει μια υπόθεση και να την βάλει στο αρχείο με την ένδειξη αυτοκτονία;
Θα επανέλθουμε. Για τους οικείους του αυτόχειρα που έχασαν άδικα τον άνθρωπό τους πιθανόν και από κυκλώματα τοκογλυφίας που κι αυτά περνούν εκεί στο ντούκου και καλύπτονται από την τοπική κοινωνία που θυμίζει... κρεοπωλείο που πουλάει όσο κι όσο την σαπίλα.
Eσείς κύριε Σαμαρά είχατε επικεφτεί πρόσφατα την πόλη και τάξατε. Μια καλύτερη κοινωνία. Πηγαίνετε τώρα να τους τα ξαναπείτε...

πηγή : makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.