Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για κακοδιαχείριση στο ΑΠΘ

Νέα προκαταρκτική εξέταση, η δεύτερη σε διάστημα λίγων ημερών, παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο, που κάνουν λόγο για κακοδιαχείριση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Στο επίκεντρο της νέας έρευνας βρίσκεται ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Γιάννης Παντής, ο οποίος φέρεται να δώρισε σε ηθοποιό ένα κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα, με χρήματα του πανεπιστημίου, ενόψει της παρουσίασης στην τηλεόραση του μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου, που κατασκεύασαν φοιτητές του Ιδρύματος.
Ο κ. Παντής, από την πλευρά του, με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, αρνήθηκε τα όσα καταγγέλλονται σε βάρος του. Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ, που θα διερευνήσει εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της υπεξαίρεσης.
Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε παραγγήλει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από καταγγελίες ότι μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του ΑΠΘ, παραβρέθηκαν σε γάμο στην Κωνσταντινούπολη, καλύπτοντας εν μέρει τα έξοδα μετακίνησης με χρήματα του Ιδρύματος.


πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.