Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Στα "κόκκινα" ο υδράργυρος

Δεν θα κρατήσει για πολύ η μικρή πτώση της θερμοκρασίας, παρά μόνο λίγες ώρες.


Το Σαββατοκύριακο ο καύσωνας θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του με αποκορύφωμα την Δευτέρα, αφού ο υδράργυρος θα χτυπήσει "κόκκινο" και θα αγγίξει τους 43 βαθμούς Κελσίου!

Αυτό αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, στο δελτίο που εξέδωσε πριν λίγο.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και πάλι το απόγευμα της Δευτέρας από τα βορειοδυτικά. Ανάσα θα πάρουμε όμως ακόμη περισσότερο από την Τρίτη, αφού η δροσιά θα γίνει πιο αισθητή, με την θερμοκρασία να πέφτει αισθητά 6 με 8 βαθμούς.

Αυτό θα συμβεί και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, εκτός από τα Δωδεκάνησα που θα μείνει σταθερή. Σε αυτό έρχονται να βοηθήσουν και οι βοριάδες, έντασης 6-8 μποφόρ σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

1. Αύριο Σάββατο (14-7-2012) η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

2. Την Κυριακή (15-7-2012) η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και πιθανώς τοπικά τους 42 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 36 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 39 βαθμούς Κελσίου.

3. Τη Δευτέρα (16-7-2012) μικρή πτώση θα σημειωθεί στην ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, στα ανατολικά και νότια όμως ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42 και πιθανώς τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου και στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 40 βαθμούς.

πηγή : spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.