Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΕΛΛΑΔΑΡΑ μας τρέλαναν τα μωρά σου!

Οι νέοι έγραψαν ιστορία! Παίζοντας από το 44' με 10 λόγω άδικης αποβολής κέρδισαν 2-1 την Αγγλία στην παράταση και θα διεκδικήσουν την Κυριακή την κούπα κόντρα στην Ισπανία!


Για πρώτη φορά μετά το 2007 η Ελλάδα επιστρέφει σε τελικό Euro σε επίπεδο Νέων! Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα κόντρα σε όλα έδειξαν πόσο μεγάλη είναι η ελληνική ψυχή και παρότι δόθηκε σε βάρος τους ανύπαρκτο πέναλτι και αποβολή στο πρώτο μέρος, βγήκαν ζωντανοί από μία απίστευτα δύσκολη αποστολή.

Ο Ελληνες έδωσαν ότι είχαν στο Ταλίν, θα δώσουν το «παρών» στον μεγάλο τελικό της Κυριακής κόντρα στην Ισπανία, ενώ έφεραν τον προπονητή των Αγγλων στο σημείο να ζητήσει από τους παίκτες του να μην επιστρέψουν τη μπάλα για fair play!


Η Εθνική μας είχε ατσάλινη άμυνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με παίκτες που τα έδωσαν όλα και παρότι οι Αγγλοι είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους δεν απειλήθηκαν παρά σε λίγες περιπτώσεις. Πέρα από τυην άμυνα, εξαιρετικός ήταν η Γιαννίωτας, από προσπάθεια του οποίου ήρθε το κόρνερ για το πρώτο γκολ. Στο 38' μετά από εκτέλεση του Σταφυλίδη, ο Μπουγαΐδης με καλό πάτημα έκανε σμπαράλια την αγγλική άμυνα για το 0-1 το οποίο κράτησε ένα λεπτό μετά ο Καπίνο με δύο σερί τρομερές επεμβάσεις.

Αυτές έμελλε να είναι και οι τελευταίες του στον αγώνα, αφού ο Δανός ρέφερι Νίλσεν ανακάλυψε ανατροπή του Αφόμπε από τον Ελληνα πορτιέρε μέσα στην περιοχή και μάλιστα του έδειξε και κόκκινη κάρτα σε μία απόφαση που προκάλεσε ειρωνικά σχόλια των speaker όλων των μεγάλων δικτύων. Ο Διούδης όμως, που πέρασε αλλαγή, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων απέκρουσε το πέναλτι του Χολ για να κρατήσει το 0-1 και να ξεσπάσουν έξαλλοι πανηγυρισμοί στις τάξεις των Ελληνων!

Στην επανάληψη το γήπεδο ήταν κατηφορικό, όμως οι Αγγλοι δεν κατάφεραν να ανοίξουν την άμυνά μας και να κάνουν καθαρή ευκαιρία. Ακόμα και το γκολ που πέτυχαν στο 56' ήρθε από σέντρα του Ρόμπινσον, με τον Αφόμπε να νικά τον Διούδη με κεφαλιά για το 1-1. Στο υπόλοιπο του αγώνα μέχρι τη συμπλήρωση των 90' οι Αγγλοι αφού δεν μπορούσαν να διασπάσουν την συμπαγή παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ελληνική άμυνα, δοκίμαζαν σουτ σε κάθε ευκαιρία, όμως είχαν την ατυχία να έχουν απέναντί τους έναν Διούδη, ο οποίος κατέβασε ρολά και έκανε εμφάνιση έμπειρου τερματοφύλακα. Στην άλλη πλευρά του γηπέδου σε κάθε ευκαιρία Κατίδης και Γιαννιώτας -με τρομερά πνευμόνια- ταλαιπωρούσαν τους αντιπάλους τους και έδιναν της απαραίτητες ανάσες στους συμπαίκτες.

Στην παράταση το σκηνικό έμοιαζε να είναι ίδιο, όμως το τρομερό γκολ του Λυκογιάννη τα άλλαξε όλα. Ο αριστεροπόδαρος μπακ-χαφ εκμεταλλεύθηκε λάθος γύρισμα Αγγλου αμυντικού στο 108' και αφού τσίμπησε τη μπάλα πάνω από αντίπαλο νίκησε με μαγική λόμπα τον Τζόνστοουν για το 2-1. Στο τελευταίο δεκάλεπτο με ακόμα μεγαλύτερη ψυχή από το γκολ, οι Ελληνες «έφαγαν» τη μπάλα και «κατάπιαν» τους Αγγλους κρατώντας τη μεγάλη νίκη που τους έστειλε στο τελικό...
Οι συνθέσεις

Αγγλία (Νόελ Μπλέικ):
Τζόνστοουν, Ντάιερ (51' Γκάρμπατ), Ρόμπινσον, Κιν, Θορπ, Μπάρκλεϊ, Τσαλόμπα, Μπεραχίνο (76' Ρέντμοντ), Χολ, Αφόμπε, Λάντστραμ (91' Θορν).

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας, Φουρλάνος (71' Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος (45+3' Διούδης), Κατίδης (104' Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Λυκογιάννης, Κουρμπέλης.

Διαιτητής: Κεν Χάνσεν (Δανία)



http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7VZUE8puOsU


πηγή : gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.