Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Το άρθρο του ''ΚΑΛΑΜΑΡΗ''

Οι τρεις σωματοφύλακες συνεδρίασαν σήμερα υπό το άγρυπνο βλέμμα του Κυρίου στο μέγαρο μαξίμου. Ο Νταρτανιάν, ο Πόρθος και ο Άραμις , οι τρεις σωματοφύλακες της εθνικής μας ασφάλειας και εδαφικής ακαιραιότητος με guest star τον καρδινάλιο Ρισελιέ έμοιαζαν να βγήκαν από κάποιο μυθιστόρημα όπως αυτό του Αλ. Δουμά οι τρεις σωματοφύλακες!

Ο κ. Στουρνάρας , Στουρνάρας πήγε στην συνεδρίαση του Eurogroup , Στουρνάρας γύρισε. Μάλιστα με τα ιδανικά της αλήθειας και της ειλικρίνειας να έχουν εμποτιστεί στο καλοδιατηρημένο παρουσιαστικό του προέβη στην δήλωση -η οποία έγινε στις βρυξέλλες σε αγγλική και όχι γερμανική όπως θα περίμενε κανείς ( ελληνική ούτε λόγος) γλώσσα ότι έθεσε δύο αιτήματα το ένα εξ' αυτών η επαναδιαπραγμάτευση του ευλογημένου -κατά τον γλυκήτατο κ. Πάγκαλο- μνημονίου εν καιρω (και εφόσον αποδειχθεί ότι το προτεκτοράτο Ελλάδα έχει εκπληρώσει τα αιτήματα και τις απαιτήσεις του πατημένου και στραβοχημένου στρούντελ αφενός και του πολύπαθου αμαξηλάτη αφετέρου) και το έτερο αίτημα η επιμήκυνση της εφαρμογής της δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας. Ο πρόεδρος όμως του Eurogroup τον διέψευσε λέγοντας πως κανένα αίτημα από πλευράς της Ελλάδας δεν ετέθη στη συζήτηση. Με αφορμή λοιπόν την πατριωτική, γενναία, πολεμική και εχθρική στάση του κ.Στουρνάρα απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους ο Πόρθος ζήτησε την συνάντηση των ετέρων σωματοφυλάκων που αλληλοστηρίζονται έχοντας ως γνώμονα την ειλικρίνεια, το ήθος και την καλή πρόθεση προκειμένου ο Ρισελιέ ως κατηγορούμενος να απολογηθεί για τη στάση του και να ενημερώσει παράλληλα την τρισυπόστατη αλληλοστηριζόμενη κυβέρνηση σχετικά με το τι συζητήθηκε στις βρυξέλλες. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε χρόνο λιγότερο από αυτόν που χρειάζεται ο μπιπ - μπιπ να πιάσει το κογιότ και είχε ευτυχή κατάληξη για την Ελλάδα. Πανευτυχής ο Πόρθος προέβη στην εξής δήλωση : «Κάναμε συζήτηση στρατηγικού χαρακτήρα. Ήταν προφανές ότι θα συμφωνούσαμε. Έχει μεγάλη σημασία να πούμε στον ελληνικό λαό ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για τη βελτίωση των όρων του δανείου. Στόχος είναι η αναθεώρηση των δυσμενών όρων. Θα ζητήσουμε την παράταση της προσαρμογής. Πρέπει να πείσουμε τους ευρωπαίους ότι η ύφεση είναι μεγαλύτερη από ότι είχε προβλεφθεί. Το θέμα της επιμήκυνσης έχει ήδη τεθεί, και θα τεθεί σε όλα τα επίπεδα. Ο κύριος Στουρνάρας μετείχε σε ένα μέρος της συνάντησης, μας παρουσίασε τις εμπειρίες του από το Eurogroup. Έχει την ικανότητα και την εμπειρία να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική όπως την έχουμε αποφασίσει οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί."
Διαβάζοντας κανείς αυτή την δήλωση θα μπορούσε να αναρωτηθεί γιατί συναντήθηκαν οι τρεις σωματοφύλακες εφόσον κατά τον κ. Βενιζέλο ήταν προφανές και προεξοφλημένο ότι θα συμφωνούσαν. Και όχι τίποτα άλλο. Κουβάλησαν και τον γηρασμένο Άραμι ο οποίος θα προτιμούσε να παίζει πρέφα στο καφενείο εκείνη την ώρα αντί να συζητά ένας θεός ξέρει τι.
Το προφανές είναι ότι οι τρεις πιθηκαλώπεκες δεν συζήτησαν τίποτα το ουσιώδες παρά αρκέσθηκαν σε κάποιες δηλώσεις .οι δύο τουλάχιστον.
Το συμπέρασμα που εξάγεται από την σημερινή παρωδία-μία ακόμα δηλαδή- είναι ότι ο κ. Κουβέλης δεν μπορεί να ελέγξει τον αυτόνομο κ. Στουρνάρα ο οποίος είναι προφανές ότι κινείτε αυτοβούλως δίχως να λογαριάζει ούτε καν τον πρωθυπουργό. Και μεταξύ μας ποιος πρωθυπουργός ; Αυτός που δεν είχε την παρρησία να δηλώσει κάτι στον λαό που τον έχρισε πρωθυπουργό. Είναι αναίσχυντη, δειλή και αν μη τι άλλο ξεδιάντροπη η σημερινή στάση του. Όσο για τους κ.κ. Κουβέλη και Βενιζέλο θα πω δυο λόγια μόνο.
Ο κ. Βενιζέλος ενδιαφέρεται να αποτάξει όλα τα σημιτικά στοιχεία του πρώην ΠΑ.ΣΟ.Κ και να ανασυστήσει το νέο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έτσι, λοιπόν θα διαφωνεί φαινομενικά με το ''παλαιό ΠΑ.ΣΟ.Κ(Κ. Στουρνάρα).
Ο κ. Κουβέλης θα αποτελέσει το νέο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αυτός είναι και ο λόγος που θα συμφωνεί δια παντός με τη κυβέρνηση και δη με τον Βενιζέλο. Όμως, το θέμα που προκύπτει είναι όχι η αναμενόμενη συγχώνευση εν καιρω ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ αλλά πώς θα σερβίρει ο Κουβέλης το ότι διαπραγμάτευση δεν θα γίνει συνεπώς ούτε και απαγκίστρωση από το μνημόνιο θα υπάρξει όπως ευαγγελιζόταν στα στελέχη και τους ψηφοφόρους του. Προσωπικά διέκρινα τρόμο, απογοήτευση και αβεβαιότητα στο βλέμμα του σήμερα. Θα πρέπει να βρει έναν τρόπο έτσι ώστε και τα στελέχη του να τα κρατήσει, τα οποία ήδη έχουν αρχίσει να σκέφτονται τη διάλυση του κόμματος και τους ψηφοφόρους του να διατηρήσει καθώς θα αρχίσουν όπως το βλέπω εγώ να περνούν ΣΥ.ΡΙΖ.Α την πόρτα της εξόδου από την κεντροαριστερή ευρωπα'ι'κή ιδεολογία στηναποκλειστικά αριστερή ιδεολογία.
Όλα αυτά θα φανούν με το πέρας του χρόνου. Το σίγουρο είναι ότι ο λαός συνεχίζει να αυτοκτονεί , να πεινά και να εξευτελίζεται από τους πιθηκαλώπεκες εξουσιολάγνους της κυβέρνησης.




Γράφει ο ''ΚΑΛΑΜΑΡΗΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.