Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Αγώνας δρόμου για 11,6 δις για να μην κοπούν μισθοί και συντάξεις

Σε μαραθώνιο εξελίσσεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να βρεθούν άμεσα μέτρα 11,6 δισ. και μάλιστα μέσα στο επόμενο 10μερο, ως τις 24 Ιουλίου, για να καταφέρουν να αποφύγουν απολύσεις και περαιτέρω μειώσεις μισθών στο Δημόσιο.


Στο τραπέζι έχουν μπει προνοιακά επιδόματα, δαπάνες ασφαλιστικών ταμείων, περικοπή εφάπαξ, μείωση φαρμακευτικής δαπάνης, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και Οργανισμών, ισοδύναμα μέτρα για τις απολύσεις, μισθοί ΔΕΚΟ κα άλλες λειτουργικές δαπάνες, ενώ από την κυβέρνηση διαρρέεται – το κλασικό πλέον – «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, αν εφαρμοστούν πλήρως τα ψηφισμένα».

Προϋπόθεση είναι λοιπόν να μπορέσει ο φορολογούμενος να πληρώσει τους φόρους που ήδη έχουν ψηφιστεί, όπως για παράδειγμα το τέλος στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η εξίσωση των φόρων στα καύσιμα.

Το σχέδιο που σκέφτεται η κυβέρνηση για μείωση των δαπανών και φυσικά θα πρέπει να εγκριθεί από την Τρόικα, κινείται σε 3 άξονες.

1.Οι αιώνιοι φοιτητές να πληρώνουν δίδακτρα, αν θέλουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, για τα έτη πέραν των κανονικών χρόνων
2. Οι φαντάροι θα υπηρετούν 12 μήνες αντί για 9.
3. Οι ιερείς θα πληρώνονται τον μισό μισθό τους από το Δημόσιο και τον υπόλοιπο μισό από την ίδια την Εκκλησία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη εξευρεθεί ισοδύναμα μέτρα 40 εκατ. ευρώ για το 2012 και άλλα 120 εκατ. ευρώ για το 2013.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος σήμερα στα ειδικά μισθολόγια, σημείωσε ότι και οι ένστολοι έχουν υποστεί μειώσεις και έκανε λόγο για ζήτημα επιβίωσης και όχι διαβίωσης. «Έχουν βρεθεί ισοδύναμα μέτρα για να μην κοπούν τα ειδικά μισθολόγια. Αρκεί να τα δεχθεί η τρόικα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου, ενώ είπε ότι οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Από την Κυριακή οι προτάσεις της κυβέρνησης για τα ισοδύναμα μέτρα, ώστε να αποφευχθούν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις βρίσκονται στα χέρια της τρόικας, η οποία αναμένεται στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου.

πηγή : spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.