Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

«Κανείς δεν υποχρεώνει την Ελλάδα να δεχτεί τη βοήθεια»

«Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά κανείς δεν υποχρεώνει την Ελλάδα να δεχτεί τη βοήθεια. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα κι έχει ανάγκη από βοήθεια» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα La repubblica.

Παραδέχεται ότι η χώρα μας αποφάσισε και υλοποιεί πολύ δύσκολα μέτρα, αλλά όχι τόσο δύσκολα όσο άλλες χώρες που μπήκαν στην ΕΕ. Και φέρνει ως παράδειγμα τις θυσίες στις οποίες εξαναγκάστηκαν οι Εσθονοί, οι Σλοβένοι και οι Σλοβάκοι για να μπουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Οι θυσίες, που ζητήθηκαν από τους Έλληνες για να μείνουν στο ευρώ, δεν είναι υπερβολικές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Σόιμπλε, ο οποίος μας υπενθύμισε ότι «ο κατώτατος μισθός έφθασε στο επίπεδο αυτού των Ισπανών».

Όσο για το μέλλον, αυτό είναι απρόβλεπτο. «Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει η εφαρμογή του δεύτερου πακέτου στήριξης». Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί και νέο πακέτο.

Είμαι αισιόδοξος ότι τα επώδυνα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση θα την οδηγήσουν στο δρόμο της ανάπτυξης», δήλωσε ο Σόιμπλε και κατέληξε «Η Γερμανία «ούτε προτίθεται, ούτε μπορεί να εξουσιάζει την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.