Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη: Στις 19 Μαρτίου η απονομή

Έξι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την καθιέρωση του Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη, που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου.

Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ, ενώ η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την αγαπημένη καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη αποφάσισε φέτος, μαζί με την απονομή, στις 19 Μαρτίου, αντί τελετής να πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική συζήτηση για το θέατρο και τον νέο ηθοποιό σήμερα, με συντονιστή τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι υποψήφιες για το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2010- 2011 είναι:
- Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη για το ρόλο «Ρηνούλα» στο έργο «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά στο Εθνικό Θέατρο.

- Η Μαρία Κίτσου για το ρόλο «Έλεν» στο έργο «Ορφανά» του Ντένις Κέλι, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο θέατρο του Νέου Κόσμου.

- Η Βίκυ Κυριακουλάκου για την ερμηνεία της στο έργο «Πολεοδομία 3: πρώτος στοχασμός: περί όσων μπορούν να τεθούν εν αμφιβόλω» βασισμένο στο έργο «Στοχασμοί περί της πρώτης φιλοσοφίας» του Ρενέ Ντεκάρτ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νούλα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

- Η Χριστίνα Μαξούρη για την ερμηνεία της στο έργο «Παραλογές ή μικρές καθημερινές τραγωδίες» της ομάδας θεάτρου Sforaris σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, που έχει παρουσιαστεί έως τώρα στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Bios, σε περιοδεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο και στο θέατρο Πορεία.

- Η Λένα Παπαληγούρα για την ερμηνεία της στο έργο «Αόρατη Όλγα» του Γιάννη Τσίρου σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο Εθνικό Θέατρο.

Την επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει μεταξύ των υποψηφιοτήτων για τη θεατρική χρονιά 2010-2011, αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη).

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις οκτώ το βράδυ, στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος στην οδό Πολυγνώτου 9- 11, και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.