Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

«Κούρεμα» 10 δισ. ευρώ του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διευκρίνισε πως η Γενική Διευθύντριά του, Κριστίν Λαγκάρντ, πρότεινε τη χρηματοδότηση της Ελλάδας με 28 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του δεύτερου μηχανισμού διάσωσης και ταυτόχρονα την ακύρωση των κεφαλαίων του προηγούμενου προγράμματος που δεν έχουν ακόμα διατεθεί.


Μέχρι σήμερα είχε καλλιεργηθεί η εντύπωση πως η Ελλάδα θα λάμβανε τα εναπομείναντα 9,7 δισ. ευρώ από την αρχική Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης που είχε συνομολογήσει με το ΔΝΤ ύψους 30 δισ. ευρώ. Από το Μάιο 2010 η χώρα μας έχει εισπράξει 20,3 δισ. ευρώ.

Πριν λίγο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διευκρίνισε πως η Ελλάδα δεν θα λάβει τα υπόλοιπα χρήματα της πρώτης δόσης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΔΝΤ αναφέρεται:

«Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης υπό τον Μηχανισμό Επιμηκυμένης Χρηματοδότησης (Extended Fund Facility) για την Ελλάδα, που πρότεινε στο Διοικητικό Συμβούλιο η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είναι 28 δισ. ευρώ. Με την έγκριση της νέας συμφωνίας υπό το EFF, θα ακυρωθεί το προηγούμενο τριετές Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την Ελλάδα που εγκρίθηκε το Μάιο του 2010. Τα κεφάλαια που δεν έχουν διατεθεί από το προηγούμενο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα ακυρωθούν και δεν θα μεταφερθούν αυτόματα στη νέα συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.