Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Καταπέλτης το Spiegel για Μέρκελ και Σαρκοζί

Άρθρο για την πολιτική στήριξη που παρέχει η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προς τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, εν όψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία δημοσιεύει στην ηλεκτρονική του έκδοση το περιοδικό Spiegel.


Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «το Βερολίνο καθοδηγείται από τον φόβο ότι ένας σοσιαλιστής πρόεδρος στο Παρίσι, θα μπορούσε να ανατρέψει τη στρατηγική των Γερμανών για τη διάσωση του ευρώ».

«Οι πολιτικές μου απόψεις είναι γνωστές», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας. «Ο Νικολά Σαρκοζί με στήριξε κατά τη διάρκεια της καμπάνιας μου. Με τον ίδιο τρόπο, τώρα θα του το αποπληρώσω όπως αυτός έκανε για εμένα», συμπλήρωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

«Η νηφάλια καγκελάριος και ο περιπατητικός πρόεδρος έχουν εγκαθιδρύσει ένα σύμφωνο, παρόμοιο του οποίου δεν έχουμε ξαναδεί στις γαλλογερμανικές σχέσεις», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό. «Η Μέρκελ έχει αποφασίσει να κηρύξει την έναρξη της πολιτικής καμπάνιας του ομολόγου της στο Παρίσι», συμπληρώνει.

«Ο Σαρκοζί, από τη μεριά του, σχεδιάζει να παρουσιάσει την συνάδελφο του, από την άλλη άκρη του Ρήνου, ως ένα φωτεινό παράδειγμα. Το γερμανικό μοντέλο που βάζει φρένο στα χρέη, οι γερμανικές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, η γερμανική παραγωγικότητα - η Γαλλία πρέπει να προσπαθήσει να μιμηθεί όλα αυτά», υπογραμμίζει το Spiegel Online.

Το δίδυμο Μέρκελ - Σαρκοζί, γνωστό ως Μερκοζί, «κάνουν τώρα πραγματικότητα αυτό που οι υποστηρικτές μίας Ενωμένης Ευρώπης έχουν από καιρό ονειρευτεί: Τις ευρωπαϊκές εσωτερικές πολιτικές να τις φανταστούμε χωρίς σύνορα». Σίγουρα αυτό είναι μία όμορφη εκδοχή της κατάστασης, που τόσο το Βερολίνο όσο και το Παρίσι επιχειρούν να διαδώσουν. «Είναι ένα σημάδι ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης όταν η καγκελάριος Μέρκελ μετέχει στην καμπάνια του πρόεδρου Σαρκοζί», υποστηρίζει ο Ρούπρεχτ Πολένζ, ειδικός αναλυτής θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, που μετέχει στις διεργασίες του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Μέρκελ.

«Στην πραγματικότητα, όμως, Μέρκελ και Σαρκοζί υποκινούνται από την απελπισία», υπογραμμίζει το άρθρο του Spiegel. «Ο πρόεδρος βλέπει στις έρευνες κοινής γνώμης ότι είναι πίσω από τoν συνδιεκδικητή του, Φρανσουά Ολάντ.

Μία επανάληψη του γερμανικού θαύματος στη Γαλλία, ελπίζει ο Σαρκοζί ότι θα μπορούσε να είναι μία υπόσχεση που θα προσελκύσει ψηφοφόρους», συμπληρώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.