Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Σταματά η παραγωγή μηχανών Kodak

Εξοικονόμηση 100 εκατ. δολαρίων το χρόνο προσδοκά η εταιρία

Ο αμερικανικός όμιλος φωτογραφικών ειδών Eastman Kodak, που έχει κηρύξει πτώχευση, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, προκειμένου να εξοικονομήσει 100 εκατ. δολάρια το χρόνο και να επικεντρωθεί σε επικερδείς τομείς δραστηριότητας της εταιρίας.


Η εταιρία Kodak εφηύρε τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές το 1975, είδε όμως τις νέες μηχανές να εξαπλώνονται και να καταστρέφουν την βασική δραστηριότητα της εταιρείας που ήταν η πώληση φιλμ.

Ωστόσο, οι πωλήσεις ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών επίσης μειώθηκαν απότομα τα τελευταία χρόνια καθώς οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τις κάμερες που είναι ενσωματωμένες στα Smartphones.

Η Kodak, η οποία κήρυξε πτώχευση τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι θα κάνει συμφωνίες για τη χρήση του εμπορικού της σήματος από μια άλλη εταιρεία που κατασκευάζει ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, και εκείνη θα εστιάσει στην παραγωγή εκτυπωτών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στις συσκευές εκτύπωσης φωτογραφιών και στα φωτογραφικά εργαστήρια, στα φιλμ και στο φωτογραφικό χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.