Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Προβάδισμα σε Ομπάμα δίνει νέα δημοσκόπηση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ευνοημένος από τη γενικότερη εικόνα της οικονομίας και την πρόσφατη μείωση της ανεργίας, θα κέρδιζε τη μάχη απέναντι στους δύο επικρατέστερους Ρεπουμπλικάνους αντιπάλους του Μιτ Ρόμνεϊ και Νιουτ Γκίνγκριτς, προκύπτει από σφυγμομέτρηση που δημοσιεύεται σήμερα.


Στην έρευνα για λογαριασμό των Washington Post/ABC News, για πρώτη φορά οι προοπτικές του Ομπάμα εμφανίζονται βελτιωμένες απέναντι στους δυνητικούς αντιπάλους του καθώς τα επίπεδα της απασχόλησης μεγεθύνονται ως αποτέλεσμα της διαχείρισης από το Λευκό Οίκο της οικονομίας, που βρίσκεται σε μια αργή πορεία ανάκαμψης.

Αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, ο Ομπάμα θα εξασφάλιζε το 51% των ψήφων έναντι του πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ και τωρινού διεκδικητή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, διαπιστώνεται στη δημοσκόπηση. Τα ποσοστά του θα ήταν υψηλότερα με αντίπαλο τον πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιουτ Γκίνγκριτς, περίπτωση στην οποία ο Ομπάμα θα συγκέντρωνε 54%.

Η έρευνα, που διεξήχθη τηλεφωνικά στο διάστημα μεταξύ 1ης και 4ης Φεβρουαρίου, δείχνει πως το κοινό δείχνει μεγαλύτερη προτίμηση στο πρόσωπο του Ομπάμα σε ό,τι αφορά την προστασία της μεσαίας τάξης και τη φορολογία, ενώ επίσης μεγαλύτερη εμπιστοσύνη δείχνουν προς τον νυν πρόεδρο και για την εξωτερική πολιτική και τον χειρισμό της τρομοκρατίας.

Ωστόσο, οι Ομπάμα και Ρόμνεϊ βρίσκονται σε απόλυτη ισοπαλία όσον αφορά την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με 50%, ενώ οι ερωτηθέντες πρόκριναν τον πρώην κυβερνήτη ως καλύτερο στη διαχείριση της οικονομίας και την αντιμετώπιση του ομοσπονδιακού ελλείμματος.

Στην ερώτηση εάν θα ήθελε τον Ομπάμα για μία δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, το 49% απάντησε θετικά, ενώ άλλο ένα 49% απάντησε όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.