Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Στο Ντουμπάι το ψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου

Το JW Marriot Marquis Dubai υψώνεται στα… 355 μέτρα!

Ο ξενοδοχειακός όμιλος Marriot ανήγγειλε σήμερα ότι πριν από την πρωτοχρονιά του 2013 θα λειτουργεί τμηματικώς στο Ντουμπάι μονάδα του, η οποία θα είναι συγχρόνως το υψηλότερο κτήριο ξενοδοχείο του πλανήτη.
Το ύψος του θα φτάνει τα 355 μέτρα και θα αποτελείται από 1.608 δωμάτια σε όλες τις κατηγορίες. Η μονάδα ονομάστηκε «JW Marriot Marquis Dubai».

O Marriot International διευκρίνισε σήμερα ότι το κτίριο του στο Ντουμπάι είναι μόλις 26 μέτρα χαμηλότερο από τον ιστορικό ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης, το 'Εμπάιρ Στέιτ μπίλντινγκ'.

Από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο, φέτος, θα λειτουργούν τα πρώτα 804 δωμάτια του πολυτελούς ξενοδοχείου, μαζί με πολλά σαλόνια και εστιατόρια, διευκρίνισε στο Παρίσι ο ξενοδοχειακός όμιλος, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι το Ντουμπάι θα έχει στο ορατό μέλλον σπουδαία οικονομική ανάπτυξη, διεθνούς εμβέλειας.

Το Ντουμπάι, ένα από τα 7 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει ήδη και τον υψηλότερο ουρανοξύστη του πλανήτη, τον Bourj Khalifa, που τα εγκαίνιά του έγιναν πρόπερσι τον Ιανουάριο.

Όμως αυτό το πολύ φιλόδοξο αρχιτεκτονικό επίτευγμα υπέστη αμέσως ισχυρό πλήγμα από τη διεθνή οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.