Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκε ο Καπέλο

Αρνήθηκε να συμβιβαστεί με όσα του ζητούσαν οι άνθρωποι της FA

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Αγγλίας αποτελεί από το απόγευμα της Τετάρτης, ο Φάμπιο Καπέλο!
Ο Ιταλός κόουτς βρέθηκε νωρίτερα στο «Γουέμπλεΐ», όπου και συζήτησε για περίπου 7 ώρες με τους ανθρώπους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για το μέλλον της συνεργασίας τους και όπως ανακοινώθηκε επίσημα, υπέβαλε την παραίτησή του!

Το πιο πιθανό σενάριο της συνεργασίας του Φάμπιο Καπέλο με την FA οριστικοποιήθηκε. Τα «τρία λιοντάρια», μετά την... «καθαίρεση» του Τζον Τέρι και την αφαίρεση του περιβραχιονίου από τον έμπειρο αμυντικό, έμειναν ακέφαλα και σε ότι αφορά την τεχνική ηγεσία! Ο Φάμπιο Καπέλο αποτελεί παρελθόν από την εθνική ομάδα της χώρας έπειτα από τέσσερα χρόνια παρουσίας σε αυτή, αρνούμενος να συμβιβαστεί με όσα του ζητούσαν οι άνθρωποι της FA.

Η αντίθεσή του στις εξελίξεις με τον Τζον Τέρι, η δημόσια έκφραση της άποψής του πάνω στο θέμα και η κριτική που άσκησε στην αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν άρεσαν καθόλου στους διοικούντες αυτής, οι οποίοι κάλεσαν τον έμπειρο τεχνικό σε συνάντηση προκειμένου να λυθούν μια και καλή όλες οι εκκρεμότητες. Ο Καπέλο παρέμεινε πιστός στη θέση του, δεν θέλησε να μπει σε... «καλούπια» και πόσω μάλλον να αναθεωρήσει για όσα έχει δηλώσει με αποτέλεσμα να υποβάλει την παραίτησή του. Αυτή έγινε δεκτή αμέσως και πλέον, αναζητείται ο επόμενος ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι ο Χάρι Ρέντναπ!

«Θα ήθελα να τονίσω ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης και καθ’ όλη τη θητεία του ως προπονητής της εθνικής Αγγλίας ο Φάμπιο υπήρξε πραγματικός επαγγελματίας. Δεχθήκαμε την παραίτηση του Φάμπιο, συμφωνώντας πως ήταν η σωστή απόφαση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Φάμπιο για τη δουλειά του με την αγγλική ομάδα και να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο μέλλον» ήταν η λιτή δήλωση του προέδρου της FA, Ντέιβιντ Μπερνστάιν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.