Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο

Καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού

Μέχρι το Σάββατο θα συνεχιστεί η κακοκαιρία στη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, τα χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.


Σήμερα Τρίτη, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχής της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, που κατά τόπους θα είναι πυκνές.

Οι βοριάδες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 9 μποφόρ και τοπικά πιθανόν να φτάσουν και τα 10.

Από την Τετάρτη οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σε πεδινές περιοχές και κατά τόπους στη Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Εύβοια θα είναι πυκνές.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια πιθανώς και τα 10 μποφόρ, με εξασθένηση από τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Από την Πέμπτη και μετά οι χιονοπτώσεις, αν και γενικά ασθενείς, θα συνεχιστούν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια, μέχρι και το Σάββατο.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Ειδικότερα για την Αττική, την Τετάρτη θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανώς στα βόρεια προάστια, ενώ σταδιακά από την Πέμπτη θα αρχίσει η εξασθένιση των φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.