Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Μπαίνει πωλητήριο στις Κυπριακές Αερογραμμές

Η κυβέρνηση προχωρά σε διαπραγματεύσεις με στρατηγικό επενδυτή

Προβλήματα αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι Κυπριακές Αερογραμμές, εθνικός αερομεταφορέας της Κύπρου, λόγω του έντονου ανταγωνισμού και το νέο πλαίσιο, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο λειτουργούν.


Υπό αυτές τις συνθήκες, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης της μεγαλονήσου αποφάσισε σήμερα να αρχίσει διαπραγματεύσεις για την πώληση των μετοχών, που κατέχει το κυπριακό Δημόσιο, με παράλληλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Όπως μεταδίδει το κυπριακό κανάλι Capital tv, που είχε αποκαλύψει προ ημερών την απόφαση της κυβέρνησης, στην κορυφή της λίστας των υποψήφιων επενδυτών είναι η ρωσική Aeroflot - μαζί με κεφάλαια Ρώσων ιδιωτών - και η λιβανέζικη MEΑ.

«Όπως αντιλαμβάνεστε, ο υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση, θα κινηθεί προς την κατεύθυνση διαπραγμάτευσης με στρατηγικό επενδυτή για το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών και για τη διασφάλιση της προοπτικής λειτουργίας της εταιρείας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

Η έναρξη των συζητήσεων θα αρχίσει το συντομότερο δυνατό. Το ίδιο και οι διαδικασίες για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των Κυπριακών Αερογραμμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.