Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ροχαλητό: το πρόβλημα του συντρόφου σας που έχει αντίκτυπο σε εσάς

Αν ο σύντροφός σας ροχαλίζει εσείς είστε αυτή που υποφέρει από τον ενοχλητικό θόρυβο.

Υπάρχουν μερικά προβλήματα υγείας που αν υποφέρει από αυτά ο σύντροφός σας τότε τις αρνητικές επιπτώσεις τους τις δέχεστε και εσείς. Ένα από αυτά είναι και το ροχαλητό, το απνοϊκό σύμπτωμα που συνοδεύεται από θορυβώδη αναπνοή.


Αυτή ακριβώς η θορυβώδης αναπνοή είναι που ταράσσει τον δικό σας ομαλό ύπνο, καθώς σύμφωνα με έρευνες το 25% από όσους κοιμούνται μαζί με ανθρώπους που ροχαλίζουν χάνουν κατά μέσο όρο 50 λεπτά ύπνου κάθε βράδυ με αλλεπάλληλες καταστροφικές διαταραχές. Και γιατί καταστροφικές;

Την ώρα του ύπνου ο οργανισμός επουλώνει τα τραύματά του επιδιορθώνοντας τα κατεστραμμένα κύτταρά του, παγιώνει αναμνήσεις και επαναφορτίζει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Όταν οι διαδικασίες αυτές διαταράσσονται και διακόπτονται το αποτέλεσμα είναι πονοκέφαλοι, αίσθημα ανησυχίας, ευερεθιστότητα και έλλειψη συγκέντρωσης και συντονισμού.

Πριν, όμως, στείλετε μία και καλή τον καλό σας στον ξενώνα, προτείνετέ του να κοιμηθεί στο πλάι (αποφράζουν οι αεραγωγοί δυσκολότερα), φροντίστε το περιβάλλον που κοιμάστε να είναι καθαρό χωρίς σκόνη και χνούδια κατοικίδιων που επιβαρύνουν το πρόβλημα και αποτρέψτε τον από την κατανάλωση αλκοόλ πριν τον ύπνο, καθώς επίσης μεγεθύνει τα συμπτώματα. Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν φαίνεται να λειτουργεί, τότε μια επίσκεψη σε έναν ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο κρίνεται άκρως απαραίτητη για το καλό και των δυο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.