Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Περιποιηθείτε τα μικρά εγκαύματα

Τα εγκαύματα τώρα το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους, αφού ο ήλιος δεν αστειεύεται και παρά το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι γονείς συμμορφώνονται με τις συστάσεις των παιδιάτρων για την προστασία των παιδιών από τις βλαβερές ηλιακές ακτινοβολίες, όλο και κάποιοι θα ξεχαστούν και θα χρειαστούν βοήθεια.

Σε πρόσφατο άρθρο μας (Προσοχή στα ηλιακά εγκαύματα στα παιδιά!) δώσαμε κάποιες συμβουλές για την περιποίηση των ηλιακών εγκαυμάτων, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά, τα εγκαύματα δεν έχουν μόνη αιτία τους τον ήλιο!

Σε περίπτωση λοιπόν, που το μικρό σας πιάσει ή ακουμπήσει σε μία επιφάνεια που καίει, το πρώτο πράγμα που κάνετε για την ανακούφισή του είναι να βάλετε το σημείο που κάηκε κάτω από δροσερό (όχι κρύο!) νερό.

Η εφαρμογή πάγου στην πάσχουσα περιοχή δεν ενδείκνυται.

Για την άμεση ανακούφιση του μικρού σας καλό θα είναι να έχετε μαζί σας μία αλοιφή ειδική για την περιποίηση εγκαυμάτων (ζητήστε κάποια από το φαρμακοποιό σας) για να την εφαρμόσετε αμέσως μετά το συμβάν.

Επικοινωνήστε με τον παιδίατρο σας για να του περιγράψετε τι συνέβη και να πάρετε σχετικές οδηγίες, έχοντας κατά νου ότι στα μικρότερα παιδιά, συνίσταται να δεθεί χαλαρά η περιοχή του εγκαύματος με μία αποστειρωμένη γαζούλα αφού εφαρμοστεί μία ειδική αλοιφή.

Μην υπακούσετε σε όποιον σας πει να βάλετε πάνω στο έγκαυμα βούτυρο, ταλκ ή άλλο γιατροσόφι, επειδή είναι πιθανό να προκληθεί λοίμωξη!



Πηγή mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.