Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Free σχέση: μπορεί να λειτουργήσει;

Οι καιροί άλλαξαν και οι σχέσεις φαίνεται να προσαρμόζονται στους νέους κανόνες...

Σε μια εποχή που ορίζεται από facebook και twitter και instagram, οι σχέσεις μπαίνουν σε νέα καλούπια. Μπορεί η αγκαλιά, το καλό σεξ και η τρυφερότητα να παραμένουν ενδόμυχες επιθυμίες όλων, η αποκλειστικότητα όμως δεν αποτελεί προτεραιότητα απαραίτητα.

Οι νέες σχέσεις είναι ανοιχτές και εκείνα που θεωρούνταν ταμπού πριν μερικά χρόνια πλέον είναι απόλυτα αποδεκτά. Διαβάζοντας έρευνες που θέλουν το 35% των σχέσεων να χτυπάται αλύπητα από την απιστία, τα ζευγάρια παραδέχονται πλέον την ανάγκη τους να απατήσουν το σύντροφό τους και το κάνουν με τη συγκατάθεση του άλλου. Συνεχίζουν να θεωρούνται ζευγάρι, να αγαπούν το φίλο τους και να μοιράζονται στιγμές μαζί του, αλλά κάνουν σεξ με άλλους και αποδέχονται ότι είναι ΟΚ να σε ελκύουν ερωτικά άλλοι σύντροφοι.

Το ερώτημα είναι αν αυτές οι σχέσεις μπορούν να λειτουργήσουν. Η μονογαμία μπορεί να έχει πάει στα σκουπίδια, αλλά συναισθήματα όπως ζήλια ή εγωισμός είναι δύσκολο να κοντρολαριστούν. Στην τελική, ο καθένας ορίζει την ελευθερία του με το δικό του τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.