Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Η Bugatti Chiron Sport κοστίζει 2,65 εκατ. χωρίς τους φόρους

Το πιο ακριβό αυτοκίνητο παραγωγής, που παρουσιάστηκε στη φετινή έκθεση της Γενεύης, δεν ήταν άλλο από την Sport έκδοση της πολυπόθητης Chiron.

Η Bugatti αποκάλυψε σε παγκόσμια πρεμιέρα την ταχύτερη εκδοχή του πανίσχυρου hypercar. Όπως ανέφερε η γαλλική φίρμα, το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από τον γνωστό W16 quad-turbo 8.0 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 1.500 ίππων και 1.600 Nm ροπής. Ωστόσο, σε σχέση με την απλή Chiron είναι ελαφρύτερη κατά 18 κιλά και φέρει βελτιώσεις σε αρκετά τμήματα, προς όφελος των επιδόσεων και της οδική συμπεριφοράς.

Στο ελβετικό σαλόνι, η Chiron Sport έκανε ντεμπούτο σε μία ιδιαίτερη απόχρωση κόκκινου και γκρι carbon. To «τέρας» διαθέτει αναβαθμισμένο πίσω διαφορικό «Dynamic Torque Vectoring», σκληρότερη ανάρτηση κατά 10% και βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης. Επίσης, έχουν γίνει νέες ρυθμίσεις στο λογισμικό και έχει τοποθετηθεί επιπλέον carbon στο αμάξωμα.

Αν και δεν ανακοινώθηκαν οι χρόνοι σε επιταχύνσεις και τελική ταχύτητα, η Bugatti αναφέρει ότι η Chiron Sport είναι ταχύτερη κατά 5 δευτερόλεπτα στην πίστα του Nardo, εκεί όπου γίνονται δηλαδή οι επίσημες δοκιμές της φίρμας.

Η τιμή της Chiron Sport ξεκινά από τα 2,65 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, το αυτοκίνητο που εκτέθηκε στη Γενεύη τιμάται στα 2,98 εκατ. χωρίς τους φόρους, δηλαδή 600.000 ευρώ περισσότερα από τη συμβατική Chiron.

Πηγή: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.