Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ο Αστέρας... έλαμψε και στο Μπακού! (vid)

Στο παρθενικό του ευρωπαϊκό ματς, ο Αστέρας βρήκε το εκτός έδρας γκολ πήρε το 1-1 στο Αζερμπαϊτζάν και μπορεί πλέον στην Τρίπολη να προκριθεί επί της Μπακού στην επόμενη φάση του Europa!


Έτσι έπαιξαν
Με 3-4-3 παρέταξε την Ίντερ Μπακού ο Κακχάμπερ Τσκχαντάντζε. Κάτω από τα γκολπόστ ο Λομάια, αριστερά ο Λέβιν, που είναι και αρχηγός, δεξιά ο Αμπραμίτζε και στο κέντρο ο Αμπντουλάγε. Αμυντικά χαφ οι Καντελάκι, Αμιρκάνοφ, με τους Γκεοργκιέφσκι, Νιάσε να είναι μπροστά τους. Την επιθετική τριπλέτα αποτελούν οι Αντάμια (αριστερά), Μαμμάντοφ (δεξιά) και Σχουτζ (κορυφή).
Από τη μεριά του, ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε το 4-4-2. Ο Μπαντής κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Φορμίκα, που πήρε τη θέση του ανέτοιμου Πιπίνη, δεξιά ο Τσαμπούρης και στόπερ οι Χουνίτο, Μπαρτολίνι. Στη μεσαία γραμμή οι Άλβαρεζ, Ουσέρο πίσω από τους Ναβάρο και Φραγκουλάκη. Στην κορυφή της επίθεσης οι Περόνε και Ράγιος.
Καλύτερη η Ίντερ, πρώτη ευκαιρία ο Αστέρας
Η Ίντερ μπήκε... φορτσάτη στο ματς και θέλησε να αιφνιδιάσει τον Αστέρα με τις γρήγορες επιθέσεις και μπαλιές, που έκανε. Ωστόσο, οι Αρκάδες αμύνθηκαν σωστά και, μάλιστα, είχαν αυτή την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα.
Ο Ράγιος έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή στο 4', με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να απομακρυνθεί από τους αμυντικούς των Αζέρων, που απείλησαν για πρώτη φορά στο 7' με τη σέντρα του Αμιρκάνοφ, αλλά ο Χουανίτο δήλωσε παρών στο πρώτο δοκάρι και έδιωξε τον κίνδυνο για την ομάδα του.
Ωστόσο, η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 13'. Ο Τσαμπούρης είδε ότι είχε χώρο και δε δίστασε από πολύ μακριά να κάνει το σουτ, με τον Λομάια να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη.
Βέβαια, η ομάδα του Μπακού είχε την απάντηση και στο 18' θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ. Ο Γκεοργκιέφσκι εκτέλεσε συρτά το κόρνερ, δυο παίκτες άφησαν την μπάλα να περάσει και ο Αντάμια έκανε το σουτ αμαρκάριστος από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.
Πίεση ψηλά από Αστέρα
Η συνέχεια του ημιχρόνου ανήκε στον Αστέρα, που πίεζε ψηλά, κάτι που φάνηκε να αποδίδει. Μάλιστα, οι Τριπολιτσιώτες είχαν άλλη μια καλή στιγμή, ενώ κέρδισαν δυο φάουλ σε καλές θέσεις. Ο Περόνε εκτέλεσε το πρώτο στο 28', με τον Λομάια να μην ανησυχεί, ενώ στο 37' ο γκολκίπερ της Ίντερ είπε «όχι» στο πλασέ του Ουσέρο. Μια ακόμα εκτέλεση φάουλ του Περόνε στο 43' δε βρήκε δίχτυα και οι Αρκάδες πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλοι δίχως τέρματα.
Γκολ με το... καλησπέρα!
Στην επανάληψη η Ίντερ ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ με το... καλησπέρα, καθώς μόλις στο 46' έκανε το 1-0. Ο Αμιρκάνοφ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σχουτζ, τον οποίο έχασε η άμυνα του Αστέρα, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, με τους Αρκάδες να ξεκινούν το δεύτερο ημίχρονο με το χειρότερο δυνατό τρόπο.
Άμεση απάντηση και 1-1
Ωστόσο, η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τους φιλοξενούμενους, που δεν πτοήθηκαν και ισοφάρισαν πετυχαίνοντας το πρώτο τους γκολ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στο 53' ο Μπακασέτας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Φραγκουλάκη και στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν ο άνθρωπος, που ουσιαστικά δημιούργησε το γκολ για τον Αστέρα. Ο νεαρός φορ έμεινε όρθιος στην πίεση των αμυντικών της Ίντερ, η μπάλα έφτασε στον Περόνε και αυτός με κοντινό πλασέ έφερε το ματς στα ίσια.
Πίεσε για δεύτερο η Ίντερ
Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και πίεσαν για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, το οποίο θα τους έβαζε σε θέση οδηγού. Σε ένα γύρισμα του Αμιρκάνοφ στο 58' ο Χουανίτο έκανε την προβολή προς την εστία της ομάδας του, με τον Μπαντή να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ στο 66' ο τερματοφύλακας του Αστέρα επέμβη σωτήρια σε γέμισμα του Αμπραμίτζε.
Στο ίδιο λεπτό ο Περόνε έχασε την ευκαιρία να κάνει την ανατροπή, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Λομάια. Η καλύτερη στιγμή για τους Αζέρους ήταν στο 69', όταν ο Αντάμια έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, «άδειασε» όποιον βρήκε μπροστά του κι έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Μπαντή.
Μπορούσε το «διπλό»
Η ομάδα του Μπακού συνέχισε να ασκεί πίεση, δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο τέρμα και από το 80' και μετά ανέλαβε δράση ο Αστέρας. Οι Αρκάδες θα μπορούσαν να φύγουν με το «διπλό» πρόκρισης από το Αζερμπαϊτζάν, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν γκολ τις ευκαιρίες τους.
Ο Περόνε βρήκε αντίπαλο τον εξαιρετικό σήμερα Λομάια στο 81' και στο 82', ενώ ο γκολκίπερ της Ίντερ «έβγαλε» και τα σουτ των Μπακασέτα (έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα του με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο), Ναβάρο στο πρώτο και στο τρίτο λεπτό, αντίστοιχα των καθυστερήσεων.
Έτσι, ο σύλλογος από την Τρίπολη πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και είναι το φαβορί για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με τη ρεβάνς να είναι σε μια εβδομάδα στην αρκαδική πρωτεύουσα.
Οι συνθέσεις
Ίντερ Μπακού (Κακχάμπερ Τσκχαντάντζε ): Λομάια, Αμπραμίτζε, Γκεοργιέφσκι, Αντάμια (89' Γκένοφ), Μαμμάντοφ (46' Χαγίγεφ), Λέβιν, Καντελάκι, Αμπντουλάγε, Σχουτζ, Νιάσε (71' Ζλατίνοφ), Αμιρκάνοφ.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Φορμίκα, Ναβάρο, Μπαρτολίνι, Χουανίτο, Άλβαρεζ, Τσαμπούρης, Ράγιος (87' Πιπίνης), Φραγκουλάκης (53' Μπακασέτας), Ουσέρο, Περόνε (90'+1' Κουρμπέλης).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ :
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6iec7VUJlGM


πηγή : gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.