Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Τέλος το αναλογικό σήμα από αύριο

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου, θα διακοπεί η εκπομπή αναλογικού σήματος από τον Υμηττό για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, οι οποίοι και θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά από το συγκεκριμένο Κέντρο Εκπομπής. Η ΕΡΤ λόγω της μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων θα διακόψει την εκπομπή του αναλογικού σήματος στα κανάλια ΕΤ, ΝΕΤ, ΕΤ3 στις 13 Αυγούστου 2012.


Επιπλέον έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες με στόχο να εκπέμψουν άμεσα ψηφιακό σήμα και οι περιφερειακοί σταθμοί της Αττικής που προς το παρόν εκπέμπουν ψηφιακά αποκλειστικά από το Κέντρο Εκπομπής της Αίγινας.

Οσοι τηλεθεατές λαμβάνουν σήμα αποκλειστικά από τον Υμηττό, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν ορισμένα απλά βήματα για τη λήψη του ψηφιακού σήματος. Συγκεκριμένα θα πρέπει να ελέγξουν αν διαθέτουν τηλεοπτικό δέκτη που υποστηρίζει την τεχνολογία mpeg4. Αν όχι, να προμηθευτούν έναν αποκωδικοποιητή, τον οποίο θα συνδέσουν με την υπάρχουσα συσκευή τηλεόρασης ή να προβούν σε αγορά νέας τηλεόρασης σε περίπτωση που το επιθυμούν και τέλος να επανασυντονίσουν τα κανάλια τους στις ψηφιακές συχνότητες.

Οι τηλεθεατές ωστόσο μπορούν ήδη να εξετάσουν από το πού «κοιτάει» η κεραία τους, αν λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από το Κέντρο Εκπομπής της Πάρνηθας - που εκπέμπει αναλογικά - ή από το Κέντρο Εκπομπής του Υμηττού - που εκπέμπει και ψηφιακά, και να επιλέξουν αν επιθυμούν να έχουν μια καλύτερη τηλεοπτική εμπειρία λαμβάνοντας το ψηφιακό σήμα, και στρέφοντας την κεραία τους, αν υπάρχει η δυνατότητα, προς αυτό το Κέντρο Εκπομπής, ή να εξακολουθήσουν να βλέπουν αναλογικά, αν αυτή είναι η περίπτωση, από το Κέντρο Εκπομπής της Πάρνηθας.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσουν καινούργια τηλεόραση, δεν χρειάζεται να αγοράσουν καινούργια κεραία, δεν χρειάζεται τεχνικός για να κάνει την εγκατάσταση του αποκωδικοποιητή.

πηγή : spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.