Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αφιέρωμα στο συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη

Στο Μέγαρο Μουσικής στις 10 Φεβρουαρίου

Η αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα πλημμυρίσουν το βράδυ της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου με τις συμφωνικές μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, σε ένα το αφιέρωμα του Μεγάρου στο συμφωνικό έργο του δημιουργού.


Το πρόγραμμα της πρώτης συναυλίας (θα ακολουθήσουν άλλες δύο μέσα στη χρονιά) ξεκινά με την παρουσίαση του «Adagio» και του Κοντσέρτου για πιάνο αρ. 2, με σολίστ τον διάσημο γαλλοκύπριο πιανίστα και συνθέτη Κυπριανό Κατσαρή.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα ακουστεί η έκτη Συμφωνία (έργο 54) του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, ενός από τους μεγαλύτερους Ρώσους συνθέτες του 20ού αιώνα.

Η σχέση του Μίκη Θεοδωράκη με τη συμφωνική μουσική υπήρξε κάτι περισσότερο από ζωτική για τον μεγάλο έλληνα δημιουργό, όπως αποκαλύπτει στην εκμυστήρευσή του στον Γιώργο Αρχιμανδρίτη, συγγραφέα του βιβλίου «Μίκης Θεοδωράκης: η ζωή μου».

«Η συμφωνική μουσική αποτελεί το κορυφαίο πνευματικό επίτευγμα της δυτικής σκέψης, ιδιαίτερα των Γερμανών, ισάξιο με την αθάνατη αρχιτεκτονική και το αρχαίο δράμα» αναφέρει ο Θεοδωράκης σε απόσπασμα της βιογραφίας του.

Η συναυλία είναι συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Τις συνθέσεις θα ερμηνεύσει η Κ.Ο.Α. υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.