Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Facebook – Timeline: Υποχρεωτική αλλαγή για κάθε χρήστη

Όπως ανακοίνωσε το Facebook, μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλοι ανεξαιρέτως οι χρήστες της υπηρεσίας θα δουν το λογαριασμό τους να παρουσιάζεται μέσω του Timeline.

Αν και η αλλαγή δεν θα γίνει την ίδια στιγμή για όλους αλλά σταδιακά, θα είναι υποχρεωτική για κάθε χρήστη. Επιπλέον, από τη στιγμή που θα γίνει η μετάβαση, οι χρήστες θα έχουν περιθώριο μόνο επτά ημερών προκειμένου να κάνουν αλλαγές και να αφαιρέσουν τα στοιχεία που δεν θέλουν να εμφανίζονται.

Η χρήση του Timeline θα κάνει πολύ πιο εύκολη την πρόσβαση σε παλιότερες δημοσιεύσεις κάθε χρήστη και για το λόγο αυτό έχει δημιουργήσει πολλά παράπονα σε ό,τι αφορά ζητήματα ιδιωτικότητας.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες οι υπεύθυνοι του Facebook τονίζουν ότι το τι θα εμφανιστεί και σε ποιον το καθορίζει πάντοτε ο ίδιος ο χρήστης. Από την άλλη, δεδομένου ότι η χρήση του Facebook, γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη, πολλοί χρήστες δυσκολεύονται, δεν προλαβαίνουν ή απλώς αμελούν να προβούν στις απαραίτητες ρυθμίσεις.

Προκειμένου να τους βοηθήσει, το Facebook εμφανίζει ειδική επιλογή για κάθε δημοσίευση ώστε αυτή να μην εμφανίζεται στο Timeline. Επιπλέον δημιούργησε μια νέα υπηρεσία με το όνομα Activity Log. Το Activity Log επιτρέπει στους χρήστες να δουν όλη τους τη δραστηριότητα στο Facebook μέχρι και τη έναρξη της εγγραφής τους. Για προφανείς λόγους όμως τα στοιχεία της υπηρεσίας αυτής είναι προσβάσιμα μόνο από τον ίδιο το χρήστη και όχι από τρίτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.