Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Τεστ: Τι έχει μεγαλύτερη αξία στη ζωή σου;

Τι έχει μεγαλύτερη σημασία στη ζωή;
Η καριέρα, η οικογένεια, οι φίλοι, τα λεφτά ή μήπως το σεξ;
Βρίσκεσαι στο σπίτι και ταυτόχρονα συμβαίνουν 5 πράγματα τη ίδια στιγμή. Το μωρό αρχίζει να κλαίει, κάποιος σε καλεί στο τηλέφωνο ενώ ταυτόχρονα χτυπά το κουδούνι της πόρτας....
Σαν να μην έφταναν αυτά μόλις άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες βροχής κι εσύ έχεις τα ρούχα απλωμένα στο μπαλκόνι ενώ παράλληλα συνειδητοποιείς πως ξέχασες ανοιχτή τη βρύση στην κουζίνα και τα νερά ξεχειλίζουν από τον νεροχύτη. Είσαι πελαγωμένη και δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις αλλά ασυνείδητα αρχίζεις να διευθετείς ένα – ένα τα ζητήματα.

* Θα πας στο μωρό που σου έχει σπάσει τα αυτιά με την τσιρίδα του;
Η βρύση που ξεχειλίζει ή το μωρό σου; Ποιό μπορεί να περιμένει;

* Θα απαντήσεις στο τηλέφωνο που δεν σταματά να χτυπά;

* Θα ανοίξεις την πόρτα για να δεις ποιος είναι;

* Θα μαζέψεις τα ρούχα που αρχίζουν να βρέχονται ή μήπως…

Είσαι πελαγωμένη και δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις; Τι δείχνουν άραγε οι προτεραιότητες που βάζεις; Κάνε το τεστ για να το μάθεις!

* Θα κλείσεις την βρύση πριν η κουζίνα σου μετατραπεί σε λίμνη;

Κάνε το τεστ

Ποιο από όλα τα παραπάνω είναι σημαντικότερο και με ποια σειρά πρέπει να τα κάνεις ώστε να τα διευθετήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

Βήμα 1ο: Γράψε σε ένα χαρτί με σειρά προτεραιότητας τις κινήσεις σου από την πρώτη μέχρι την τελευταία ως εξής:

1η …..., 2η…..., 3η ….., 4η ….., 5η….

Βήμα 2ο: Αφού βεβαιωθείς πως έχεις βάλει και τα 5 καθήκοντα σε σειρά με την οποία θα επέλεγες να τα διευθετήσεις, κατέβα στο τέλος της σελίδας για να διαβάσεις τι δείχνουν οι επιλογές σου για τις προτεραιότητές σου στη ζωή.

Προσοχή

* Μην κλέψεις κοιτάζοντας τις απαντήσεις γιατί τότε το αποτέλεσμα θα είναι λανθασμένο.

* Μην αλλάξεις τη σειρά των απαντήσεων. Το τεστ πρέπει να γίνει αυθόρμητα και να καταγράψεις τις αρχικές σου σκέψεις.

Τι έχει για εσένα αξία στη ζωή;

Μάθε τι δείχνουν οι επιλογές σου για τις αξίες και τις προτεραιότητές σου στη ζωή

ΜΩΡΟ: Αν η πρώτη σου έγνοια ήταν να φροντίσεις το μωρό και μετά να κάνεις όλα τα υπόλοιπα, αυτό δείχνει πως, ακόμη κι αν δεν είσαι παντρεμένη και δεν έχεις δικά σου παιδάκια, έχεις υψηλά στις αξίες και τις προτεραιότητές σου την οικογένεια.

ΒΡΥΣΗ: Αν πριν από κάθε τι άλλο έσπευδες να κλείσεις την βρύση που έτρεχε νερό σημαίνει πως επιζητάς τον πλούτο και την καλοπέραση.

ΠΟΡΤΑ: Οι φίλοι, οι συγγενείς και τα αγαπημένα σου πρόσωπα κατέχουν εξέχουσα θέση στη ζωή σου. Αν λοιπόν έτρεξες να ανοίξεις την πόρτα πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο λατρεύεις την ανθρώπινη επικοινωνία κι επιδιώκεις να βρίσκεσαι συχνά με φίλους και γνωστούς.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: Δουλειά. Δουλειά δουλειά κι από ξεκούραση τίποτα. Αν το πρώτο που θα έκανες ήταν να απαντήσεις στο τηλέφωνο τότε μάλλον η καριέρα βρίσκεται ψηλά στην κλίμακα των προτεραιοτήτων σου. Είσαι εργασιομανής και τελειομανής ενώ και μετά τη λήξη του ωραρίου σου δε σταματάς να σκέφτεσαι ζητήματα εργασιακά.

ΡΟΥΧΑ: Σε περίπτωση που η πρώτη σου σκέψη ήταν να μαζέψεις τα απλωμένα ρούχα μάλλον στα ερωτικά σου περνάς πολύ καλά ή το αντίθετο. Είτε η σεξουαλική σου ζωή είναι πλούσια είτε ανύπαρκτη το σίγουρο είναι πως το σεξ βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.