Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Iσπανίδα μοναχή 103 ετών θα συναντήσει τον Πάπα

Στα 103 της χρόνια η Αδελφή Τερεσίτα ετοιμάζεται να ζήσει μια εξαίρετη... εμπειρία: κλεισμένη σε μοναστήρι τα τελευταία 84 χρόνια η ισπανίδα μοναχή θα βγει την Παρασκευή για πρώτη φορά από το μοναστήρι της στη Μαδρίτη για να συναντήσει τον Πάπα Βενέδικτο 16ο.
Η Αδελφή Τερεσίτα πέρασε τη ζωή της στο μοναστήρι Μπουέναφουεντε ντελ Σιστάλ, σχεδόν 100 χλμ. βορειοανατολικά της Μαδρίτης, όπου κλείστηκε στα 19 της χρόνια στις 16 Απριλίου του 1927, την ημέρα της γέννησης του Γιόσεφ Ράτσινγκερ, νυν Ποντίφικα.
Η μοναχή βγήκε από το μοναστήρι μόνο μια φορά, κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφύλιου (1936-1939).
Την Παρασκευή θα διακόψει για λίγο τη μοναστική ζωή για να συναντήσει το Πάπα, ο οποίος θα δεχτεί μοναχούς και μοναχές με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νεότητας.
«Λέει ότι σκέφτεται σε όλη τη διαδρομή να έχει τα μάτια κλειστά ώστε τίποτε να μην εκτρέψει την προσοχή της», είπε η ηγουμένη του μοναστηριού Μητέρα Μαρία.
Η Αδελφή Τερεσίτα γνώρισε μια μορφή διασημότητας από τη στιγμή που έγινε ένα από τα πρόσωπα ενός βιβλίου που τιτλοφορείται «Τι κάνει ένα κορίτσι σαν εσένα μέσα σε έναν τόπο όπως αυτός εκεί». Ο συγγραφέας του, ο Χεσούς Γκαρθία, γράφει για τη ζωή δέκα καλογριών μέσα στους τοίχους ενός μοναστηριού.
«Ποιος μπορεί να περάσει 84 χρόνια μέσα σε ένα μοναστήρι χωρίς να είναι ευτυχισμένος; Και βέβαια είμαι ευτυχισμένη», ομολογεί η μοναχή στο βιβλίο.
Παραδέχεται ότι μπαίνοντας στο μοναστήρι, είχε μια πολύ αμυδρή ιδέα για τη ζωή που την περίμενε, αλλά με την πάροδο των ετών, βρήκε την ευτυχία.
«Ο καθένας είναι ευχαριστημένος με το επάγγελμά του. Την ευτυχία, τη νιώθεις ακολουθώντας την κλίση σου».

Διαβάστε περισσότερα στο: xe-blogare.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.