Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Με μηχανές προσπαθούν να ζωντανέψουν ξανά τους Αγανακτισμένους

Από πλατεία σε πλατεία κάποιοι πολίτες προσπαθούν να ξαναμαζέψουν τους...
Αθηναίους στο Σύνταγμα.

Κάθε βράδυ, τουλάχιστον 60 άτομα με μοτοσυκλέτες σταματούν σε πλατείες στις γειτονίες ολόκληρης της Αττικής και με ντουντούκες τους καλούν να επιστρέψουν στην …μεγάλη πλατεία της διαμαρτυρίας.

«Δεν τέλειωσε τίποτα. Η Κυβέρνηση συνεχίζει να Νομοθετεί με στόχο τον μισθωτό και τον συνταξιούχο, συνεχίζει να Νομοθετεί για το ξεπούλημα όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας», είναι τα επιχειρήματα με τα οποία προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας μπροστά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Φυσικά δεν λείπουν και τα γνωστά συνθήματα «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δώ» και «ψωμί παιδεία ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73», τα οποία δονούν για λίγο την γειτονία, πριν οι «Αγανακτισμένοι μοτοσικλετιστές» πάρουν τον δρόμο για την επόμενη πλατεία.

Την ίδια ώρα Εισαγγελικές αρχές και Δήμος της Αθήνας βρίσκονται στην τελική ευθεία για την πλήρη εκκένωση της πλατείας Συντάγματος, που έστω και για ενάμιση μήνα γέμισε με την αγωνία των πολιτών που επιτέλους έδειξαν ότι μπορούν να βγουν από το σπίτι και να διεκδικήσουν το αυτονόητο.

Τώρα μένει να δούμε τον Σεπτέμβρη με την «βροχή» των νέων εκτάκτων, προσωρινών και μόνιμων εισπρακτικών μέτρων πως θα αντιδράσουν οι πολίτες και αν θα αφήσουν την οργή και την αγανάκτησή τους να ξεχειλίσουν στο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.