Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

"Παράθυρο" ανασχηματισμού αφήνει ο Θ. Πάγκαλος



Πιθανό ανασχηματισμό άφησε να εννοηθεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα το Έθνος και εξαπέλυσε πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας λόγο για "πολιτική αυτοκτονία του Αντώνη Σαμαρά" ενώ για το ΚΚΕ είπε πως είναι από τους λίγους που παίρνουν σοβαρά το συγκεκριμένο κόμμα.


"Το βρίσκω μάλλον πιθανό η κυβέρνηση που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές να μη συνεχίσει χωρίς αλλαγές μέχρι το τέλος της τετραετίας. Το πότε θα αισθανθεί ο πρωθυπουργός ότι ένας γενικευμένος ανασχηματισμός και όχι η αντικατάσταση ενός ή δύο υπουργών είναι απαραίτητος, είναι θέμα δικής του ευθύνης. Αυτός θα αποφασίσει, λαμβάνοντας υπόψη κάθε φορά ποιοι είναι απαραίτητοι", είπε ο Θ. Πάγκαλος.

Όσον αφορά για το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και ποιο προβλέπει πως είναι το μέλλον του, ο κ. Πάγκαλος μίλησε για εξερεύνηση του κεντρώου χώρου κάνοντας αναφορά στον κ. Σαμαρά και τον κ. Αβραμόπουλο τονίζοντας πως απέτυχαν όταν έκαναν δικά τους κόμματα.

"Η εξερεύνηση του κεντρώου χώρου είναι ένας πειρασμός κατά καιρούς κυρίως για πολιτικούς που προέρχονται από το χώρο της κεντροδεξιάς. Ο κ. Σαμαράς στο παρελθόν ως Πολιτική Άνοιξη απέτυχε διότι ενώ παρίστανε τον κεντρώο χώρο στην πραγματικότητα σιγά-σιγά μετακινήθηκε στην άκρα δεξιά.

Ο κ. Αβραμόπουλος απέτυχε επίσης διότι πέραν της προσωπικής του φιλαυτίας ο πολιτικός λόγος του ήταν κενός περιεχομένου. Η κ. Μπακογιάννη έχει ασφαλώς προσωπικές δυνατότητες να διαμορφώσει έναν νεόκοπο πολιτικό λόγο. Το αν θα πετύχει εξαρτάται και από την ίδια αλλά και από τις δυνάμεις που αισθάνονται ότι είναι διαθέσιμες στον χώρο αυτό", ανέφερε.

Παράλληλα επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο κ. Πάγκαλος μιλώντας για πολιτική αυτοκτονία του προέδρου της, Αντώνη Σαμαρά και για παταγώδη αποτυχία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Ο κ. Σαμαράς επέλεξε να αυτοκτονήσει πολιτικά. Υιοθέτησε το σύνολο του αρνητικού απολογισμού του προκατόχου του σε μια εποχή που ο ελληνικός λαός ανακαλύπτει την παταγώδη αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας και ζει στο πετσί του τις συνέπειες αυτής της αποτυχίας. Θέλει να είναι η συνέχεια αυτής της αδιέξοδης πολιτικής και το διακηρύττει με κραυγαλέο επιθετικό και πομπώδη τρόπο. Ο κ. Σαμαράς οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία ως κομματικό σχηματισμό στο περιθώριο της πολιτικής ζωής", υπογράμμισε στην εφημερίδα.

Όσον αφορά για το τέλος του δικομματισμού ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε: "Το τέλος του δικομματισμού είναι το αγαπημένο παραμύθι όσων θεωρούν ότι εκφράζουν κάποιαν άλλη λύση από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Από το 1981 και μετά δεν μπορώ να θυμηθώ εκλογές που να μην συνοδεύονται από προφητείες έγκριτων δημοσιογράφων για το επερχόμενο τέλος του δικομματισμού.

Ο δικομματισμός έχει την κακιά συνήθεια να περνάει κρίση ανάμεσα σε δύο εκλογές και να εμφανίζεται ολοζώντανος και θριαμβευτής κάθε φορά που κλείνουν οι κάλπες. Εκτός αυτού, για να περάσει κρίση ο δικομματισμός πρέπει να είναι σε κρίση και τα δύο μεγάλα κόμματα που εκφράζουν μεγάλες παρατάξεις και ιδεολογικές κατευθύνσεις που συσπειρώνουν το εκλογικό σώμα, δηλαδή τον ελληνικό λαό. Το ΠΑΣΟΚ μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως αντιμετωπίζει δυσκολίες, υπάρχει έντονος προβληματισμός, αλλά με κανέναν τρόπο ως κόμμα και όχι ως εκλογική επιρροή δεν βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδα".

Σκληρά λόγια χρησιμοποίησε ο Θ. Πάγκαλος απέναντι στο ΚΚΕ λέγοντας πως είναι από τους λίγους στην Ελλάδα που λαμβάνουν σοβαρά το ΚΚΕ.

"Νομίζω ότι είμαι από τους λίγους σε αυτή τη χώρα που επιμένουν να παίρνουν στα σοβαρά το ΚΚΕ. Προέρχομαι από αυτό, έχω μεγαλώσει σε αυτό και το γνωρίζω καλά. Οι περισσότεροι από το ΠΑΣΟΚ προέρχονται από το παλιό κέντρο. Είναι κάπως αθώοι σε τέτοια θέματα δεν έχουν τις μοναδικές ικανότητες που αποκτά κάποιος στον κομματικό μηχανισμό και πολλές φορές τον χαρακτηρίζουν σε όποιον πολιτικό χώρο και αν πάει.

Έχω τη συνήθεια να ακούω όσα λέει το ΚΚΕ και να διαβάζω όσα γράφει ο Ριζοσπάστης. Οποιοσδήποτε μπορεί να το δει στο διαδίκτυο όμως κανείς δεν κάνει τον κόπο να τα διαβάσει. Η αντίθεση του ΚΚΕ με το πολίτευμα της χώρας και το οικονομικό και κοινωνικό μας σύστημα έχει λεχθεί από την ηγεσία του με όλους τους τρόπους. Στον Τύπο, στις διαδηλώσεις και μέσα στη Βουλή".

Τέλος, για τις διαφωνίες στην κυβέρνηση ο κ. Πάγκαλος απάντησε πως ανάμεσα σε όσα κυβερνητικά σχήματα έχει συμμετάσχει θεωρεί πως το τωρινό είναι από τα καλύτερα όσον αφορά τη σύνθεση απόψεων, την ελευθερία των συζητήσεων, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στα μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.